Shampoo Bars van shampoobars.nl! Plasticvrij én vegan! Review!
Shampoo Bars zijn helemaal hip!
Niet voor niets zijn Shampoo Bars hip: vaak is de achterliggende gedachte dat je met deze bars jaarlijks minder plastic shampooflessen hoeft te gebruiken. Dat past helemaal in deze tijd, vind ik, omdat extra aandacht voor duurzaamheid en voor de natuur zeer actueel is. Zo ook bij de makers van Shampoo Bars van het gelijknamige bedrijf Shampoo Bars. Zo min mogelijk plastic gebruiken, dat staat bij hen hoog in het vaandel. Ik mocht één van hun Shampoo Bars uitproberen. Wil je weten hoe dat mij is bevallen? Lees dan gauw verder. Want, er zijn 2 dingen die mij écht meteen opvielen!
Wat mij direct opviel…
De overweldigende geur! Dat is het eerste wat mij opviel toen ik het 100% biologisch afbreekbare en volledig plasticvrije doosje openmaakte. Ik heb de anti-roos shampoo Rozenblaadjes gekozen om uit te proberen en de rozengeur is echt heerlijk. Ik was daar echt positief over verrast. Deze anti-roos shampoo is zowel te gebruiken als je roos hebt, maar ook voor normaal haar of als je een droge hoofdhuid hebt. En van dat laatste, een droge hoofdhuid, daar heb ik soms wel wat last van. Vooral af en toe bij mijn haargrens.
Dit vind ik ook goed: het is een 100% vegan shampoo
Ik let er steeds meer op: ik probeer veel vaker producten te gebruiken die 100% vegan zijn, zo ook shampoos. Een vegan shampoo is helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. En zowel de ingrediënten als het eindproduct zijn niet getest op dieren. Het mooie is dat het bedrijf Shampoo Bars daar ook voor staat. Dat is het tweede wat mij meteen opviel. Én de ingrediënten die zij gebruiken zijn ook nog eens helemaal natuurlijk. Daarmee heb je dus een vegan shampoo en een natuurlijke shampoo in één.
Hoe voelt mijn haar na het gebruik van de anti-roos shampoo Rozenblaadjes?
Zacht en fris. Zo voelt mijn haar aan. Ik heb de Shampoo Bar direct verdeeld over mijn natte haren, in plaats van eerst in mijn handen, en dat ging prima. Het schuimt lekker en is makkelijk in gebruik. Tijdens het wassen viel mij wel op dat mijn haar stroef aanvoelde, maar dit verdween tijdens het drogen van mijn haar.
Ik heb het gevoel dat mijn droge hoofdhuid goed wordt verzorgd. Natuurlijk zal niet meteen tijdens de eerste of tweede wasbeurt de droge hoofdhuid verdwenen zijn, dat verwacht ik ook helemaal niet. Maar door deze shampoo consequent te gebruiken, denk ik wel dat mijn hoofdhuid ervan opknapt.
Heb ik een nadeel kunnen ontdekken?
Slechts één klein nadeeltje. Ik heb gemerkt dat je de Shampoo Bar echt wel goed moet afdrogen en opbergen na gebruik, anders droogt de onderkant niet goed op en wordt het zacht en een beetje papperig. Dat kan het zeepbakje of rekje in de douche een beetje viezig maken. In de webshop van Shampoo Bars kun je een bamboe zeepplankje of een bamboe zeepschaaltje kopen waar je je Shampoo Bar na gebruik op kunt leggen en dat is wel nodig.
Ik zou zelf kiezen voor hun Shampoo Bar zakje, want dit zakje kun je bijvoorbeeld aan de douchekraan of douchekop hangen. Tijdens het douchen kun je de zeep in het zakje laten, maar je kunt het er ook uit halen en na gebruik weer in het zakje hangen. Dat de zeep in het zakje niet altijd helemaal opdroogt, dat vind ik in het zakje niet erg, want het hangt aan de douchekraan en maakt verder de doucheruimte niet vies. Wat ik ook handig vind is dat zij een Shampoo Bar blikje verkopen voor als je de Shampoo Bar meeneemt op reis.
Tenslotte, een oer-Hollands bedrijf
Het leuke aan het bedrijf Shampoo Bars is dat het een oer-Hollands bedrijf is, dat zich ook nog eens sterk inzet voor de reductie van plastic. Zij produceren alle bars met de hand en vrijwel volledig plasticvrij, dus tijdens het maken van de Shampoo Bars worden zo min mogelijk plastic materialen en hulpmiddelen gebruikt. Natuurlijk zijn de Shampoo Bars zelf, inclusief de verpakking, volledig plasticvrij.
En als je dacht dat zij alleen Shampoo Bars verkopen, dan zal ik je verrassen: in hun webshop verkopen zij onder andere ook Conditioner Bars, Body Bars, natuurlijke verzorgingsproducten, bamboe producten voor in je badkamer en meer.
Oh ja, dit is ook leuk!
Heb jij al eens gehoord van het woord ‘Verspilmenietje’? Ik kreeg een grote glimlach bij het zien van de ‘Verspilmenietjes’ in hun webshop. Weet je wat dat zijn? Dat zijn bars, zoals een Shampoo Bar, die een deukje, krasje of ander schoonheidsfoutje hebben opgelopen tijdens het handgemaakte productieproces. Deze bars bieden zij in hun webshop tegen een gereduceerde prijs aan.
En zo zijn we weer terug bij de kern waar dit allemaal om draait: goed zijn voor Moeder Natuur, goed zijn voor je eigen lichaam en zo min mogelijk verspillen. Mooi toch?
Bewaar deze pin voor later:
Kleine waarschuwing:
Veertigplus mus en de genoemde winkels, producenten en/of specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!
Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.
Sinds kort gebruik ik ook weer een shampoo bar, toevallig van hetzelfde merk, maar dan de shampoo en conditioner in een. Ik ben er erg blij mee, het ruikt heerlijk, mijn haar heeft meer volume en voelt steviger.
Dat bewaren is een lastige, ik moet echt niet vergeten de shampoo bar buiten de douche te leggen.
Hoi Aukje,
Dank je voor je leuke reactie! Fijn dat de shampoo bars van shampoobars.nl jou ook goed bevallen. Ik ben er in ieder geval ook blij mee en ga het vaker gebruiken.
Groetjes, Muriel