Kwaaltjes

Hoe zorg je voor een goede weerstand in de herfst en winter?

Jouw weerstand kan in de herfst en winter vaak een extra boost gebruiken

Als de ‘R’ weer in de maand zit, dan zorg ik er extra goed voor dat mijn weerstand optimaal is. Natuurlijk wil ik dat het hele jaar door. Maar, vooral in de herfst en winter, als de dagen natter, kouder en korter worden, liggen bijvoorbeeld griep en verkoudheid sneller op de loer. Hoe zorg je voor een goede weerstand, zodat je niet ziek wordt? Lees hieronder mijn 5 tips hoe ik mijn weerstand een flinke boost geef in de herfst en winter. Daar zitten vast en zeker ook fijne tips voor jou bij, zoals lifestyle tips en goede voedingssupplementen die ik heb gevonden.

 

Wat houdt weestand eigenlijk in?

Laatst vroeg ik mij af wat weerstand inhoudt en je kunt het als volgt zien: jouw weerstand zorgt ervoor dat negatieve invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld bacteriën en virussen, jouw lichaam niet ziek kunnen maken. Deze bacteriën en virussen noem ik even voor het gemak ‘ziektemakers’.

Weerstand wordt ook wel immuunsysteem of afweersysteem genoemd. Is jouw weerstand prima op orde, dan zijn jouw witte bloedlichamen in staat om genoeg antistoffen aan te maken om deze ziektemakers te doden. Maar als jouw weerstand (te) zwak is, dan lukt dat onvoldoende, waardoor jij sneller ziek wordt. Tijd dus om jouw weerstand een handje te helpen, zeker in de herfst en de winter die nu voor de deur staan.

 

Mijn 5 tips hoe je jouw weerstand kunt verhogen     

 

#Tip 1. Vul je voeding, daar waar nodig, aan met voedingssupplementen

Ik slik graag voedingssupplementen, omdat zij mijn lichaam en geest extra goed ondersteunen. In combinatie met mijn gezonde levensstijl merk ik echt dat voedingssupplementen mijn gezondheid extra goed op peil houden. Wel vind ik het belangrijk dat de supplementen zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten en van goede kwaliteit zijn. Ik speur dan ook graag op internet en in winkels op zoek naar de beste voedingssupplementen.

Onlangs ontdekte ik tijdens het speuren de voedingssupplementen van Natural Women Care. Echt super, want hun voedingssupplementen zijn van zeer goede kwaliteit. Speciaal voor het op peil houden van je weerstand hebben zij zeer goede voedingssupplementen in hun assortiment.

En wat ik echt tof vind, is dat je op hun website een gratis online intake kunt doen om te bepalen welke voedingssupplementen je nodig hebt. Oftewel, een gratis en persoonlijk advies van 2 gediplomeerde orthomoleculair therapeuten. Deze enthousiaste en bevlogen therapeuten, Tanja en Sabine, zorgen ervoor dat de voedingssupplementen goed worden afgestemd op de behoefte van jouw lichaam.

En wil je nóg een stap verder in het gezond houden van je lichaam, dan kun je ook bij Natural Women Care een 1-op-1 orthomoleculair advies aanvragen, inclusief bloedtest. Je kunt kiezen uit 3 trajecten, net wat je zelf fijn vindt. Maar wil je alleen hun voedingssupplementen bestellen? Dan kun je dat doen in hun webshop. En ik mag jou maar liefst 10% korting geven op je aankoop. Gebruik bij het afrekenen de code: veertigplusmus10

 

natural women care voedingssupplementen webshop

 

Wat zijn 4 aanraders in de webshop van Natural Women Care 4 voor voedingssupplementen voor het op peil houden van je weerstand? Bekijk deze 4 supplementen:

 

#1. Weerstand Xtra

Weerstand Xtra is een goede mix van vitaminen, mineralen en andere natuurlijke ingrediënten die je weerstand en darmflora vooral in de herfst en winter extra ondersteunen. Het product bevat naast meerdere B-vitaminen ook Ginkgo Biloba, Ginseng, Echinacea, Andrographis, bioflavonoiden, Selenium, Vitamine C en Zink. Je krijgt 10% korting als je bij het afrekenen de kortingscode veertigplusmus10 invult (geldig tot en met 01-02-2023).

Natural women care weerstand xtra

BEKIJK HET HIER >>

 

#2. Vitamine K2 + D3

Vooral in de herfst en winter is er niet veel zonneschijn, waardoor je lichaam te weinig Vitamine D3 aanmaakt. Ook door voeding krijgt je soms te weinig Vitamine D3 en K2 binnen. De combinatie van deze 2 vitamines versterken elkaars werking in je lichaam. Met dit voedingssupplement kun je tekorten aan deze 2 vitamines weer goed aanvullen. Vul bij het afrekenen de kortingscode veertigplusmus10 in, dan krijg je 10% korting. Geldig tot en met 01-02-2023.

natural women care vitamine k2 en d3

BEKIJK HET HIER >>

 

#3. Vitamine C

Dit Vitamine C voedingssupplement van Natural Women Care heeft een hoge dosering van maar liefst 1000 mg. Vitamine C is super belangrijk voor het op peil houden van je weerstand en dit voedingssupplement draagt daar een grote steen aan bij. Ook op dit product krijg je 10% korting! Vul bij het afrekenen de kortingscode veertigplusmus10 in (geldig tot en met 01-02-2023).

natural women care vitamine c

BEKIJK HET HIER >>

 

#4. Magnesium Bisglycinaat met Taurine, Citraat, Vitamine D3 en Vitamine B6

Magnesium is heel belangrijk voor veel processen in het lichaam. Denk aan je energiestofwisseling, je geheugen, je mentale toestand en de werking van je spieren, hersenen en zenuwen. Ook kan het je vermoeidheid verminderen. In combinatie met Taurine, Vitamine D3 en Vitamine B6 wordt dit voedingssupplement extra goed opgenomen in je lichaam en versterken zij elkaars goede werking. Ook op dit product krijg je 10% korting. Vul bij het afrekenen de code veertigplusmus10 in (geldig tot en met 01-02-2023).

natural woman care magnesium bisglycinaat

BEKIJK HET HIER >>

 

#Tip 2. Eet en leef zo gezond mogelijk

Het klinkt misschien als een open deur, maar eet je ongezond en/of leef je ongezond, dan ben je vaak meer vatbaar voor ziektes. Help jouw lichaam daarom om sterk te zijn en om periodes als de koude/natte herfst en winter te doorstaan.

Maar ook als je periodes ervaart die zwaar voor je zijn, zoals problemen op je werk of in je privéleven, dan is een gezonde levensstijl belangrijk. Ik ben bijvoorbeeld koolhydraatarm gaan eten. Wat een verschil! Zo eet ik nauwelijks nog geraffineerde suikers en geraffineerde koolhydraten. Kant-en-klare maaltijden of sterk bewerkte voedingsmiddelen laat ik zoveel mogelijk staan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik ruim 10 kilo blijvend ben afgevallen en dat ik mij veel fitter voel.

En ik besef mij steeds meer dat ik maar 1 lichaam heb en dat mijn lichaam niet zonder mij kan en ik niet zonder mijn lichaam. En degene die mijn lichaam gezond kan houden? Dat ben ik zelf.

 

#Tip 3. Zorg voor een goede nachtrust

Ook hoor je vaak dat een goede nachtrust belangrijk is voor het optimaal houden van je weerstand. In je slaap vinden veel processen plaats om de werking van je lichaam en geest te verbeteren. Met te weinig slaap loop je daardoor snel achter de feiten aan. Hierdoor is je lichaam steeds minder in staat om onder andere je weerstand op peil te houden. Ziektemakers zoals virussen en bacteriën maken hier gretig gebruik van en voor je het weet lig je met een flinke griep en verkoudheid in bed. Mijn slaapritme is bijvoorbeeld dat ik 7-8 uur slaap nodig heb. Vaak ga ik op vaste tijden naar bed.

 

#Tip 4. Probeer stress te voorkomen

Zelf heb ik helaas meerdere keren ervaren dat stress letterlijk en figuurlijk mijn lichaam overhoop gooide. Een beetje stress die tijdelijk van aard is, is niet zo erg. Maar houdt de stress langdurig aan, dan is je lichaam continu in staat van paraatheid.

Stresshormonen zoals adrenaline en cortisol worden dan continu aangemaakt en je lichaam raakt uitgeput door allerlei factoren en processen die binnen en buiten je lichaam plaatsvinden. Je lichaam gaat sputteren en daarmee krijgt onder andere je weerstand een enorme klap te verduren. En ik hoef jou denk ik niet te vertellen welke lichamelijke en geestelijke ellende er dan kan plaatsvinden, zoals een burn-out, rare kwaaltjes, je voelt je mentaal een wrak en je hebt een niet fit lichaam.

Probeer daarom stress zoveel mogelijk te voorkomen. En nog belangrijker: trek op tijd aan de bel als je stress ervaart. Je hoeft je er niet voor te schamen! Zoek daarom hulp en ook hiervoor kun je bij Natural Women Care terecht.

 

#Tip 5. Zorg voor beweging én ontspanning

Zowel genoeg beweging, maar óók genoeg ontspanning per dag is belangrijk. Probeer bijvoorbeeld minimaal 30 – 60 minuten per dag te bewegen. En dan hoef je echt niet helemaal tot het gaatje te gaan in de sportschool. Een uurtje wandelen, een rondje joggen of stukje fietsen is vaak al voldoende.

Tegelijkertijd is ontspanning ook belangrijk, heb ik gemerkt. Met beweging kun je dit al bereiken, maar vaak blijven de radartjes in je hoofd dan toch doordraaien. Als extra ontspanning zou je bijvoorbeeld lekker een boek kunnen lezen, een powernap kunnen doen, mediteren of lekker met je verstand op nul wat tuinieren. Verzin iets waar jij je hoofd bij kunt leeg maken.

 

Extra tip: ventileer vaker een ruimte

In de herfst en winter zijn we vaker binnen, meestal met meerdere mensen dicht bij elkaar. Dat is dé kans voor virussen en bacteriën om van de ene op de andere persoon te gaan. Daarom is het extra belangrijk om af en toe een raam open te zetten, bijvoorbeeld in je woonkamer, slaapkamer en werkruimte. Of ga wat vaker even naar buiten om een frisse neus te halen.

 

Help jouw weerstand dus lekker veel

Hopelijk heb je met de bovenstaande tips genoeg inspiratie en motivatie opgedaan om jouw weerstand op peil te houden. Jouw lichaam heeft jou nodig en andersom. En misschien zelfs in de herfst en winter wel éxtra hard om virussen en bacteriën die jou ziek maken buiten de deur te houden.

Zoals gezegd ben ik heel enthousiast over de voedingssupplementen van Natural Women Care. De 4 bovengenoemde voedingssupplementen zijn super goed voor je weerstand in de herfst en winter. Kijk sowieso op de website van Natural Women Care, want zij bieden naast consulten en de bloedtest, ook nog veel meer voedingssupplementen aan. Bijvoorbeeld voor het op peil houden van spieren en gewrichten, maar ook supplementen voor PMS en de overgang en voor het gezond houden van je spijsvertering.

Vergeet niet bij het afrekenen de kortingscode veertigplusmus10 in te vullen, waarmee je 10% korting krijgt! Deze kortingscode is geldig tot en met 01-02-2023.

 

natural women care supplementen herfst en winter

 

Kortom, voorkom dat je gaat kwakkelen met je gezondheid. Help je lichaam om gezond te blijven en zeker in de herfst en winter. Met voedingssupplementen, gezond eten, voldoende slaap, genoeg bewegen én een goede lifestyle moet dat zeker gaan lukken.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.