Lifestyle

3 tips hoe jouw kind veilig buiten kan spelen!

Als ouder wil je dat je kind altijd veilig buiten kan spelen

Je hoort het helaas regelmatig: een kind dat tijdens het buiten spelen iets ergs overkomt, zoals een ongeluk, mishandeling, beroving, misbruik of verdwijning door bijvoorbeeld een ontvoering. Een nachtmerrie voor elke ouder en dan wil je het liefst als ouder er meteen naar toe snellen. Maar eigenlijk wil je het liefst je kind ertegen beschermen en voorkomen dát het gebeurt. Hoe kun je als ouder ervoor zorgen dat je zoon of dochter veilig buiten kan blijven spelen en je op afstand een veilig oogje in het zeil houdt? Bekijk de 3 tips hieronder!

 

#1. GPS horloge voor kinderen

Heb je misschien al eens aan een GPS horloge voor kinderen gedacht? Met de ingebouwde GPS tracker kun je continu de locatie zien waar jouw kind zich bevindt. Vooral voor kinderen tot 11 jaar (of zelfs oudere kinderen) is dit een ideale oplossing. Zet er bijvoorbeeld een lijst met contactpersonen op die jouw kind kan bellen als er iets is. Plaats in de lijst ook mensen die jouw kind mogen bellen als er iets is.

Het horloge bevat daarnaast ook nog vele andere functies, zoals een activity tracker, camera, een simkaart en je kunt ermee bellen. Je kunt er via je smartphone diverse apps op installeren, zoals een app waarmee je geografische grenzen mee kunt instellen. Je zoon of dochter krijgt dan op de watch een melding als hij of zij buiten dit gebied komt met als boodschap om weer terug te keren naar het gebied waar wel gespeeld mag worden.

Veel kinderen vinden de GPS horloge voor kinderen een leuke gadget. Dat komt omdat er veel functies op zitten die kinderen super hip en stoer vinden. En jij kunt als ouder rustiger ademhalen, omdat je op elk moment weet waar je kind is.

 

#2. Maak duidelijke afspraken waar je kind mag spelen

Misschien doe je dit al, maar geef liever te vaak dan te weinig aan je zoon of dochter door waar het mag gaan spelen. Bijvoorbeeld op dat en dat pleintje of in dat en dat speeltuintje. Of bij dat veldje tot aan die boom. Wees heel beeldend in wat het speelgebied is van je kind. Dus tot die lantaarnpaal of tot dat huis en tot die struiken.

Als je kind bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen, spreek dan ook met die ouder(s) af wat het gebied is waar de kinderen mogen spelen. En geef ook aan je zoon of dochter door dat het altijd eerst aan jou moet laten weten dat het onverwacht bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen.

Spreek ook af dat je kind tot een bepaalde tijd buiten mag spelen en daarna zich weer even bij jou meldt. Daarna kan je zoon of dochter eventueel nog weer even buiten spelen of meteen aanschuiven aan bijvoorbeeld het avondeten.

 

#3. Maak je kind niet bang, maar vertel het wel over mogelijke gevaren

Kinderen bang maken om buiten te spelen is natuurlijk niet de bedoeling. Buitenspelen in de kindertijd is heel belangrijk. Je kind leert er veel van en het is ook gezond om lekker buiten te zijn.

Maar vertel je kind op een laagdrempelige manier wel wat mogelijke gevaren kunnen zijn. We kennen waarschijnlijk allemaal nog wel de boodschap van onze ouders dat meelopen met een vreemde niet goed is. Ook een snoepje aannemen van een vreemde moet je niet doen. Geef deze boodschap ook aan je kind door.

Vertel je zoon of dochter ook dat het op de stoep moet spelen, omdat er auto’s, fietsers, vrachtwagens en brommers op de weg rijden. Leer je kind de basisbeginselen van de verkeersregels. En druk je koter op het hart dat het sowieso direct naar huis gaat als er iets (ergs) is gebeurd.

 

Extra tip:

Beloon je zoon of dochter als hij/zij zich goed aan de regels houdt. Geef bijvoorbeeld een extra knuffel of een extra compliment als je kind zich aan de door jou bepaalde buitenspeel-regels heeft gehouden. Dat maakt het voor je kind nóg leuker om zich eraan te houden en maakt het buitenspelen nog fijner en veiliger.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.