Kwaaltjes

3 redenen waarom veel vrouwen zich schamen voor urineverlies!

Urineverlies bij vrouwen komt vaker voor dan je denkt

Merk je dat je soms ongewenst urine verliest? Urineverlies komt bij ongeveer 650.000 mensen in Nederland voor, vaak ook bij vrouwen onder de 65 jaar. Dat is dus veel vaker dan je misschien denkt. En daar zit ‘m dan ook het probleem: veel vrouwen praten er niet over, omdat zij zich schamen! Daardoor heb je misschien het gevoel dat je de enige bent, omdat je andere vrouwen er weinig over hoort, maar dat is dus niet zo.

Hieronder lees je de 3 belangrijkste redenen waarom vrouwen zich schamen voor urineverlies. En ook waarom dat helemaal niet hoeft. Ben jij één van de vrouwen die er ook last van heeft? Verderop in dit blogartikel geef ik je een hele handige tip hoe jij je comfortabel en schoon blijft voelen als je urine verliest.

 

Even in het kort, waardoor ontstaat urineverlies?

Urineverlies (ook wel incontinentie of urine-incontinentie genoemd) kan meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door (te) zwakke bekkenbodemspieren door zwangerschap of door een lichaam dat ouder wordt. Bij inspanning zoals bij lachen, sporten, tillen, hoesten of niezen verlies je dan wat urine. Of het kan ook zijn dat je soms je plas niet meer kunt ophouden en daardoor wat urine verliest. Andere oorzaken zijn onder andere de menopauze, overgewicht, een operatie aan je blaas of urinewegen, maar ook een neurologische aandoening.

 

Het is niet iets waar je tijdens een verjaardagsfeestje over praat. Of toch wel?

Veel vrouwen die (licht) urineverlies hebben, praten er niet of nauwelijks over. Op een verjaardagsfeestje ga je er niet even uitgebreid over praten. Sterker nog: een aantal vrouwen dat last heeft van urineverlies vermijdt zelfs sociale activiteiten, omdat zij zich schamen, onzeker voelen en ongemakkelijk voelen.

 

Herken jij dit ook bij jezelf en overweeg je weleens om niet naar dat leuke feestje of niet naar het gezellige etentje te gaan, vanwege je urineverlies? Laat het niet zover komen en loop er niet te lang mee rond. Neem je huisarts, je beste vriend of vriendin, je partner of iemand anders waar je je fijn bij voelt in vertrouwen en bespreek het met hem of haar.

 

En mijn extra tip is: blijf sociaal actief en praat er juist wél over op dat leuke feestje. Dat hoeft echt niet aan iedereen die er op dat moment is, maar kies bijvoorbeeld iemand met wie je op het feestje toch al even leuk praatte of danste. Dat lucht op, dat geeft je het gevoel dat je wordt begrepen en gehoord én grote kans dat je ontdekt dat de ander er ook last van heeft. Hoe fijn is dat!

 

Wat zijn de redenen dat vrouwen zich schamen voor urineverlies?

Dit zijn de 3 meest gehoorde redenen dat vrouwen zich ervoor schamen:

 

#1. Je voelt je ineens oud, terwijl je nog jong bent

Bij het woord ‘urineverlies’ en helemaal bij het woord ‘incontinentie’, heb je waarschijnlijk meteen een beeld voor ogen van oude opa’s en oma’s die rondlopen met een dikke incontinentieluier in hun ondergoed. Veel vrouwen onder de 65 jaar die urine verliezen voelen zich ineens oud worden en schamen zich ervoor en balen ervan dat hun lichaam hen in de steek laat. Het beeld van de oude opa’s en oma’s met incontinentieluiers komt dan ineens heel dichtbij.

 

Toch is het niet nodig om je te schamen en al helemaal niet nodig om te balen van je lichaam. Het beste is om te accepteren dat het eenmaal zo is en goede voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals een discrete en comfortabele incontinentieslip. En nee, deze zien er écht niet uit als dikke luiers! Meer hierover vind je verderop in dit blogartikel!

 

#2. Bang zijn dat je stinkt

Een tweede reden waarom veel vrouwen zich schamen voor urineverlies, is omdat zij bang zijn dat ze stinken. Het is waar dat urine best wel kan ruiken, maar met goede ondergoed die speciaal is gemaakt voor urineverlies kun je dit goed oplossen.

 

#3. Het gevoel hebben dat je natte broek zichtbaar is

De derde veel gehoorde reden waarom veel vrouwen zich schamen, is dat zij vaak het gevoel hebben dat het ‘doorlekt’ en dat zij een natte broek hebben die voor anderen zichtbaar is.

 

Ik kan mij voorstellen dat je dat gevoel misschien hebt. Dat heb ik zelf ook weleens als ik ongesteld bent. En met urineverlies kan de hoeveelheid vloeistof die je verliest zelfs meer zijn dan wanneer je ongesteld bent, waardoor je dat gevoel helemáál hebt.

 

Ik wil je daarom kennis laten maken met een hele fijne, comfortabele en ook nog eens duurzame oplossing: Entusia®. Dit is stijlvol en wasbaar ondergoed voor (licht) urineverlies.

 

tips wat te doen bij urineverlies en incontinentie

 

Waarom ik Entusia® incontinentieslips aanbeveel

Makkelijk en snel in huis via Medicijndoos.nl

De fijne webshop Medicijndoos.nl verkoopt de Entusia® incontinentieslips en dat doen zij niet zomaar: Medicijndoos.nl wil namelijk het leven van mensen die last hebben van een chronische aandoening of kleinere ongemakken mooier en makkelijker maken. En één van de producten die zij verkopen is dus het ondergoed van Entusia®.

 

Nemen veel vocht op én je draagt een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg

De incontinentieslips voor dames heeft een vochtabsorptie van 90 ml en je kunt het zeker wel 60 keer wassen op 60 graden. Dat maakt Entusia® ook meteen duurzaam! Want, wegwerp incontinentieslips kosten al gauw € 1 per stuk, terwijl de slips van Entusia® maar € 30,95 per stuk kosten en je ze ruim 60x kunt dragen. Als je er een rekensom op loslaat en ervan uit gaat dat iemand met urineverlies minimaal 2 wegwerp inlegverbanden per dag verbruikt, dan zijn dat op jaarbasis al ruim 730 wegwerp inlegverbanden die op de afvalhoop terecht komen. Slecht voor het milieu en slecht voor je portemonnee.

 

Antibacteriële werking en géén nare geurtjes

Wat ik heel fijn vind is dat het ondergoed van Entusia® een speciale behandeling met Silvadur heeft gehad, waardoor er geen nare luchtjes vrijkomen en het een antibacteriële werking heeft. Het voorkomt dat je snel last krijgt van huidirritaties en infecties. De slips zijn opgebouwd uit 3 lagen met onder andere ademend materiaal, waardoor het comfortabel en hygiënisch aanvoelt én het waterdicht is.

 

Stijlvolle slips, zodat je je jong en modieus blijft voelen

En wat ik zeker niet wil vergeten om je te vertellen: ik vind de Entusia® incontinentieslips stijlvol en je kunt ze heel fijn en discreet dragen onder je kleding! Je voelt je op je gemak als je het draagt en zorgen over urineverlies worden grotendeels weggenomen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart (ik heb de zwarte uitgeprobeerd) en de maten zijn S t/m XXL.

 

entusia incontinentie slips bij urineverlies

 

 

Kortom, je ervoor schamen hoeft niet meer…

Ik hoop dat je met dit blogartikel ontdekt dat urineverlies bij vrouwen veel vaker voorkomt dat je wellicht zelf denkt. En ook dat het stijlvolle ondergoed van Entusia® ertoe bijdraagt dat je je jonger, frisser, aangenamer en zelfverzekerder kunt blijven voelen. Niet voor niets betekent de naam ‘Entusia’ enthousiast. Ik word er dan ook enthousiast van. Wil je ook de Entusia® incontinentieslips uitproberen? Ga naar Medicijndoos.nl.

 

Eigenlijk zie ik het wat betreft de Entusia® slips als volgt: je bespaart hoge uitgaven aan incontinentie materialen, je spaart Moeder Natuur door het verminderen van de afvalberg en – net zo belangrijk – je hebt veel minder last van schaamte, omdat vrijwel niets te zien of te ruiken is. Dus, geen 2 vliegen in één klap, maar drie vliegen in één klap!

 

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de genoemde producenten, shops en specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik van het product of de dienst!

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.